čtvrtek 10. ledna 2013

TROŠKA BARVENÍ

Všechny česnce jsou velmi jemné 18 mic australské merino, které jsem obarvila barvami na vlnu a spletla do efektních copů. Tato vlna absolutně nekouše.




7 komentářů:

  1. Líbí se mi ta poslední barevná kombinace, jak jsem tak ujetá na těch přírodních odstínech. Koupila jsem si včera Verenu a tam byly krásné modely ve stylu country a etno, takové zemité a přírodní barvičky. Tahle vlna by se na ně hodila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, není špatná, jen jsem zvědavá, jaká bude po upředení. A na tu Verenu se musím kouknout v trafice, teď už jsem ji dlouho nekupovala, tak jsem zvědavá.

      Vymazat
  2. u mě zase vede ta první, mořská. ale všechny se ti povedly. merino, no to je ňuňání. hezky si to užívej. a co chleba, bude? jsem unešená, je to fakt super recept, který funguje. jestli ho budeš zkoušet, tak se připrav, že dlouho nevydrží :)
    ještě, Jitu, ti chci zase po čase zase ještě poněkolikáté poděkovat :), jak jsi mi doporučila tu krabici dřevěnou. skoro každý den na těch věcičkách něco dělám. nebo si je aspoň mazlím pohledem. trochu jsem to dobrousila a vyladila lněným olejem a je to fakt krása. nemusí být všechno super extra Ashford, aby to udělalo radost. i když od Ashforda je to teda dokonalé, o tom žádná. takto ale i dcerka něco motá a já se nebojím, že to rozbije.
    měj se fajn...

    OdpovědětVymazat
  3. Jitu, ještě ti chci napsat. nevím, od jaké firmy používáš barvy, ale třeba se ti bude hodit moje informace. mám velký problém s barvou červeň brilantní č.58 od firmy Chevas. nebarví vůbec červeně, ale hnusně hnědě s nádechem dofialova. zničila jsem si tím asi kilo vlny, no nebudu tady líčit všechny problémy, co mi to udělalo. přičemž výrobce stále nechce uznat, že je chyba v barvě a hází to na mě. jemu to takovou škodu neudělá, uznat mi reklamaci, jako mně to udělalo. takového materiálu a práce. elektřina a voda...pan Lowit neustále opakuje, že je to moje chyba. naposled mi psal, že to barvil jako polyamid bez octa, pak že to funguje. ale na návodu je napsáno, že je to barva na vlnu a že mám přidat ocet. namočím, barva je krásná, začnu vařit, paráda. pak dovařím, zvednu poklici a je to hnusná hnědá.
    dva týdny si nevyzvedl zásilku, když jsem mu poslala reklamaci a že prý ji nedostal. důkazy jsem mu poslala, kousky té hnusné zkažené vlny, nic.
    no další detaily líčit nebudu, soustřeďme se na něco pozitivního. jen pro informaci, ať nedopadneš jako já.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, neděkuj, já jsem ráda, že jsi s bednou spokojená. Obrousit ty věcičky určitě chtěji, protože mají spoustu nedokonalostí, ale za tu cenu .... Ashford není špatný, ale holky chtěly taky zkoušet předení, tak to jsem jim zatrhla a půjčila jsem jim kolovraty staré :-D. Jeden mám lněný s kovovým křídlem a druhý je trojnožka así víc jak 100 let stará, ale já už jsem se tak namlsala tím ashfordským a to hlavně proto, že můžu šlapat oběma nohama ... jednou se mi už moc nechce.

      Barvičky používám Jacquard a pak taky obyčejné potravinářské a to jak sypké, tak gelové. A u těch gelových se mi zase stalo, že jsem chtěla obarvit černou a místo ní mi vylezla taková ohavná růžovo-zelená. Po upředení byla docela zajímavá, ale bezprostředně po obarvení jsem měla záchvat vzteku a brečela jsem jako želva. Pak jsem ještě zkoušela IBERII, ale CHEVAS jsem už neměla odvahu.

      Vymazat
  4. pokud by se ti takový komentář tady nehodil, klidně ho vymaž. chtěla jsem ti to napsat na mail, ale nejde mi se tam dostat a tady to bylo jednodušší.

    OdpovědětVymazat
  5. děkuju za odpověď. chápu, že Ashford kolovrat si chráníš. já mám jeden kolovrat, nový český od pana Podlahy, ten je levnější než Ashford, tak ho dceři občas půjčím. ale i tak je to můj poklad a vždy dohlížím a dávám pozor, aby se k němu hezky chovala.
    Jacquard jsou prý výborné barvy, ty tě asi nezklamou. po tom svém zážitku s potravinářskými barvami asi chápeš, jak mi bylo. naštěstí jsi neměla takovou újmu, to je dobře.
    snad to nějak vyřídím, nerada bych to musela řešit s ČOI. každopádně je to zkušenost i do budoucna a člověk pak ví, kde ano a kde už ne. to víš, že mi taky bylo do breku a pár nocí jsem blbě spala. ale nemá cenu se tím trápit.
    naopak všude chválím pana Podlahu a paní Linhartovou. ti se chovají úžasně a člověk se nemusí bát u nich nakupovat.
    děkuji, že jsem mohla sdílet svou zkušenost. naštěstí těch dobrých je víc :)

    OdpovědětVymazat

... OPĚT ŠÁLA A ŠÁLOŠÁTKY ...

Stále pletu a pletu a předu   ☺  šál inspirovaný http://shop.hedgehogfibres.com/product/born-trippy šátek Find Your Fade .... https:...