neděle 17. června 2012

.... barvení na zakázku ...

Nedávno si jedna moje známá koupila přadénko vlny, které jsem barvila někdy  před 3/4 rokem a tím způsobem, že jsem na několik česanců o hmotnosti cca 120 - 150 g jen tak, "halabala",  nalila barvičky, které mi zbývaly po předchozích barveních.  V  úpletu to prý vypadá krásně, ale bohužel jí má málo a tak zadání znělo - dobarvit ještě tak 500 metrů. 
..... původní přadénko ......



Práce to nebyla zrovna jednoduchá, protože jsem si vůbec nepamatovala barvy, které jsem tak mohla použít, takže jsem je "vykoukávala" z fotek česance (který jsem si náhodou nafotila) a přadénka.  A tady můžete posoudit, jak se mi zadání povedlo splnit:
... nově obarvené ....

...... a obě vedle sebe ....

8 komentářů:

  1. Jituš, klobouk dolů. Do takového projektu bych se bála pouštět. Fakt se ti to povedlo.
    Tvému novému blogu přeji hodně návštěv. Já se těším, že tu uvidím tvoje práce, MOC!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladěnko, díky. Jsem moc ráda, že jsi si našla cestičku na můj nový blog, který chci věnovat právě jen vláknům, která mě tolik okouzlila.

      Vymazat
    2. Tak to byla odvaha pustit se do barveni podle fotek ale nerelka bych ze mezi barvenim je devet mesicu.Moc se ti to povedlo.Uz si te davam do oblibenych a tesim se na tve dalsi pokroky.

      Vymazat
  2. Páni Jituško ty je obarvíš na jakoukoliv barvu a jak jsou vlákna silná?Mě by se to hodilo na lapače!:-)Kdyžtak písni na email byvicky@centrum.cz!

    OdpovědětVymazat
  3. Ty si ale šikovná, už si Ťa pridávam do obľúbených, ešteže som ťa tu našla. Nech sa Ti darí...a teším sa na Tvoje ďalšie nové farbenie a príspevky. A páčia sa mi aj fotky z hradov a ako o nich krásne píšeš. Pozdravujem Ťa. Mery.

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj Jituš, jsem taky ráda, že jsem tě tu našla. zírám, jak jsi šikovná. knihy jsou krásné, inspirativní. taky bych si jako Vlaďka vůbec netroufla se pouštět do chytání stejné barvy, to ti teda krásně vyšlo. inu, kdo umí... moc se mi líbí tvé všechny příspěvky zde, houbičky jsou boží. o té krabici jsem taky uvažovala, jen mi to přišlo takové nanicovaté, třeba to motovidlo. takže se tě rovnou ptám: drží to a vydrží to? nějaké dosmirkování nevadí, ale aby to vydrželo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Haničko, děkuji Ti za milou návštěvu a milá slova. Ty pomůcky v truhličce jsou spíš taková sranda - např. motovidlo i vřetánko mám od paní Linhartové (DALIN) a pochopitelně o hodně kvalitnější, ale tady mě nalákaly i ty stávky a vůbec. Moje holky se občas snaží taky něco tvořit (hlavně ta mladší), a tak jsem si řekla, že pro ně je to tak akorát, ale jinak si myslím, že ty věcičky vydrží, jen ta kvalita prostě odpovídá ceně.

      Vymazat
    2. Jitu, moc děkuju za odpověď, máš pravdu, Dalin a Ashford je prověřená kvalita, ale za tuto cenu je to fajn sestava. máš pravdu, pro děti to bude ideální! a už mám o důvod navíc, proč bych tu krabici případně pořizovala.
      já mám motovidlo po svých předcích, našla jsem ho u našich na chalupě pověšené na půdě na trámu zrovna v době, kdy jsem uvažovala, že si ho koupím. to byl takový malý zázrak :)

      Vymazat

... OPĚT ŠÁLA A ŠÁLOŠÁTKY ...

Stále pletu a pletu a předu   ☺  šál inspirovaný http://shop.hedgehogfibres.com/product/born-trippy šátek Find Your Fade .... https:...