úterý 9. července 2013

... BARVIČKY A ZASE BARVIČKY ...

Je teploučko, vlna krásně schne, a tak jsem se opět pustila do barvení vloni  upředeného materiálu. Původní záměr byl dobarvit ještě pár klubek k jednomu loňskému, ale nějak se to zvrtlo a vypadly mi z toho barvičky jiné. No, co se dá dělat, přece si po roce nemůžu pamatovat, které jsem tehdy použila a navíc jsem do hrnce, v rámci úspory energie, šoupla tři přadýnka najednou oproti jednomu vloni. ... :-D Zklamaná nejsem, tak co!!!!


A příště Vás čeká opět barvení, tentokrát tím, co příroda dala ... vlna už se suší, takže se máte na co těšit. A já při každé procházce sleduji okolí, abych zjistila, co mi kde roste a čím bych mohla barvit. Práce s vlákny a vlnou vůbec je prostě absolutní závislost, ale tak nádherná.
Přeji Vám všem krásné sluníčkové dny!!!!

8 komentářů:

  1. Jé, ty se ti povedly. Někdy mám škubání pustit se do chemie taky, zvlášť když vidím takovou krásu, jako si právě stvořila. Ale pak se plesknu přes ruky. Ne, ne :-) Nechci sejít z cesty. Přesto první a poslední snímek, tyhle barvičky mě chytly za srdíčko. Miluji takové ty zemité barvičky.
    A hodně štěstí s těmi přírodními. Taky se chystám. Spoustu jsem jich už prošvihla, ale hodně toho mám ještě k mání před sebou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. Musím přiznat, že dneškem začínám víc fandit barvičkám přírodním, protože to barvení je o hodně zajímavější. A pro mě vůbec, protože je teprve začínám objevovat, takže výsledný odstín je milým překvapením a rozhodně míním pokračovat.

      Vymazat
  2. Jituš, jsou úžasnééééé:-))). Jsi moc šikovná!!! Krásný večer Věra

    OdpovědětVymazat
  3. moc hezky barve mas tady so mnj moc libi zdravim tebe a mas supr blog pa Karin

    OdpovědětVymazat

... OPĚT ŠÁLA A ŠÁLOŠÁTKY ...

Stále pletu a pletu a předu   ☺  šál inspirovaný http://shop.hedgehogfibres.com/product/born-trippy šátek Find Your Fade .... https:...