úterý 7. ledna 2014

Všem  Vám, kteří navštěvujete můj blog,  přeji šťastný a požehnaný nový rok 2014!
Už dlouho  jsem nenapsala ani řádek a ani nepřidala žádnou fotku z mého tvoření, ale přesto jsem neustále něco tvořila.  Upředla jsem několik tisíc metrů vlny ... zamilovala jsem se totiž do "krajkového vřetene" a tak jsem neustále procvičovala tenčí a tenčí  přízi, ale přiznám se, že to jsem nefotila, protože   na přízi v přírodní barvě zas tak nic moc k vidění není .... i když takovou mám nejraději ... tedy hlavně tu z českých chovů.
.... ručně barvená a předená luxusní příze - 50/50 merino a hedvábí Tussah ... Původně jsem uvažovala o tkaném šálu, ale myslím, že jsem  neobarvila dostatečné množství, a tak  už mám nahozeno a pletu.
... tento šál nebo šátek je upletený z české vlny, kterou jsem obarvila slupkami a listy vlašského ořechu. Tenhle typ šátku se mi zalíbil při brouzdání zahraničními blogy, a tak jsem si zamanula, že ho musím uplést. Jeho pletení je velice jednoduché a efektní. 

6 komentářů:

  1. Vlnka je opravdu luxusní, to by se mi líbilo na tkanou šálu, viděla jsem moc pěkné. A šátek je také krásný, vídám ho občas ve všech možných podobách a barevných variantách. Chuť udělat ho by byla, ale musela bych se proměnit v chobotničku :-)
    Musím se usmívat, jak to máme podobné. Také se mi teď líbí příst tence, ona ta tenčí příze má mnohem větší využití v různých technikách, aspoň tak to cítím.
    Děkuji za tvá milá přání. Mrzí mě, že jsem si nenašla čas odpovědět, měla jsem doma přelidněno. Tak alespoň teď.
    Přeji ti hodně pohody, spoustu času na koníčky, radost z dětí i celé rodiny a moc doufám, že se budeme i dál setkávat alespoň takto virtuálně. Šťastný nový rok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji!!! Přiznám se, že bych taky raději tkala, ale zatím jsem stále nějak nenašla chuť na to, abych natáhla osnovu a to u mého stavu zas není pracné jako u toho Tvého. A holt na tkaný šál si budu muset něco, ve stejné kvalitě, zase obarvit a upříst :-D Šála, kterou právě pletu z výše zmiňovaného klubka je tak úžasně heboučká ....
      Tenčí přízi mám stále víc v oblibě právě pro to větší využití a navíc má i větší zákrut, takže je pevnější a tolik "nechlupatí".
      Na další virtuální setkávání se budu moc těšit i nadále ... jsem moc ráda, že jsem potkala takovou milou spřízněnou dušičku.

      Vymazat
  2. ahoj Jitu, děkuju za milé zastavení u mě na blogu. (sice je to už déle, ale já mám delší vedení, však víš. teď jsme doma i nějak zamarodili, všichni se vystřídali postupně...)předení je vášeň, s tím se nedá nic dělat, viď.
    ta efektní barevná příze je pěkná, odvážná. leskne se v ní hedvábí, nádhera. ještě nikdy jsem nepředla s hedvábím, třeba k tomu někdy taky dojdu.
    líbí se mi moc ten ořechový šátek.
    díky za pokoukání a měj se hezky!

    OdpovědětVymazat
  3. Jity je to nádhera...ani jsem netušila,že je to takové práce kolem klubíčka.Ale je to nádherné.Ruční prráce je nedocenitelná...krásný den Šárka

    OdpovědětVymazat

... OPĚT ŠÁLA A ŠÁLOŠÁTKY ...

Stále pletu a pletu a předu   ☺  šál inspirovaný http://shop.hedgehogfibres.com/product/born-trippy šátek Find Your Fade .... https:...